Monday 11 November 2013

Al Safa park

Al Safa park

show
V Dubaji jsou velkým hitem barbecue a pikniky v parcích. Každý víkend (v Dubaji je víkend pátek a sobota) jsou v parcích obrovské fronty lidi, kteří se snaží získat to nejlepší místo. Je to jakási společenská událost, kde se sejde celá rodina a všichni tam sedí, jí, pijí (samozřejmě nealko) a povídají si dlouhé hodiny. Na takovouto příležitost jsou samozřejmě řádně vybaveni ,obrovskými dekami, židlemi, stoly, velkými barely s vodou, kartony s pitím atd.- já osobně bych se se tím tahat nechtěla.
Jelikož i já mám ráda pikniky a za celou dobu, co jsme tu, tak jsme ani jeden neusporadali dnešek byl zvolen dnem, kdy se neuskutečněné stane uskutečněným :D kolem Al Safa parku jsme jezdili už delší dobu a bylo to jedno z míst, které jsme chtěli navštívit. Takže ještě neuskutečněný piknik byl naplánován v té době ještě nenavštíveném parku :)
Park je umístěn podél dvou rušných silnic, ale uvnitř je krásný klid, kilometry zeleně, jezero, kde si můžete zaplatit jízdu v loďce. Pro děti je zde nespočet prolejzaček a pískovišť.  A my se právě na kousek té zeleně vyvalili a vytahali jsme všechno jidlo :) Jedli jsme, povídali si a já konečně měla čas si přečíst magaziny, které mi poslal taťka z Cech. A pokud vam pikniky nic moc neříkají a přece jen preferujete barbecue, tak máte na výběr z několika sekci parku, kde si můžete i neco ugrilovat.
Takže, pokud hledáte místo na relax od rušné Dubaje Safa park to splňuje na jedničku.

BBQs and picknicks in the parks are big hit in Dubai. Every weekend ( in Dubai is weekend Friday and Saturday) there are massive ques of people trying to get the best spot. It is kind of a social event where everyone eat, drink (of course only soft drinks  )and talk for hours. For this occasion everyone is well equiped  with massive blankets, chairs, tables, big barrels of water etc. - i cant see myself carrying all the staff, lol.
Becuase I am a picnic lover too and we have not managed to organize one since we have been here today has been nominated the day we will have one.lol  We have been driving in a car around Al Safa park for some time and it was one of the places we wanted to visit. So the unhatched picnic was about to take place in a park we have not been before :)
The park is situated along two busy roads but inside you will find peace and quite, kilometers of lawns, lake where you can get on a boat and have a ride. For children there are many attractions and playgrounds. We have laid down in a shade and got all our food out and been eating, talking and I had final time to read some czech magazines my mom has sent me. It was a good choice of place for a picnic. And if you prefer BBQs there are many stands where you can have it too.
So, if you are looking for a good place to relax from busy Dubai Al Safa Park is the place.


Al Safa park

1 comment: