Monday 20 October 2014

Open view

Open view

After some time i am Back with a new post. I just dont want to post anything just for the sake of posting it if you know what i mean. :-) As you know i live currently in Dubai and i love going around places in Dubai and Also out of Dubai last week we went to Ras Al Khaimah which is another emirates around 1 and hlaf hour away from Dubai. It was actually my first time to visit this place i have seen it tho many Times in brochures of czech Travel agencies as they are offering it a lot it is much cheaper than Dubai holidays, suprisingly :-)
The first difference which you will see is in buildings, there are no skyscrapers, no crowded areas at all so that means less people and less cars. So it is a calm place and for me this is exactlly what i Need be away from those beeping cars, traffic and all this super glam that Dubai offers. I give it 8-10 years and it will be a very famous Travel destination. 
We have been recommended to take a walk along a corniche that has been just built basically it is a long stretch along the beach with small cafes a restaurants what i loved was the view :)
So if You are looking for a calm holidays i do recommened this place.
Till next time,

With Love Oliva

Po nějáké té době se zase ozývám s novým příspěvkem. Nechci sem za každou cenu něco přidávat,jestli víte jak to myslím. Ráda se podělím o zajímavý outfit, nebo o nějáké hezke místo, které jsem navštívila. Jak asi již víte, tak bydlím v Dubaji momentálně a hrozně ráda ji prozkoumavam a ne je ji, ale také místa okolo. Minulý týden jsme vyrazili do Ras Al Khaimah, je to emirat vzdáleny tak hodinu a půl od Dubaje. Mnoho cestovních kanceláři v ČR nabízejí tuto destinaci, ale když jsem dříve jezdila do emirátů na dovolenou, tak jsme jezdili jen do Dubaje, i když dubaj byla vždy dražší, věděli jsme alespoň do čeho jdeme RAK bylo pro nás neznámé místo, ale teď když tu bydlím, tak neni problém se tam jet zajet podívat. 
Asi první patrný rozdíl mezi Dubaji s RAK je, že tam nejsou žádné mrakodrapy, budovy nejsou naplácané na sobě, tím pádem je tam logicky i méně lidí a aut na silnicích. Je to Klidné místo, které je hodně těžké najít v Dubaji, to je právě to, co jsem potřebovala. Občas je fajn zmizet od troubucích aut a od toho luxusu, který dubaj nabízí. Myslím si, že tak do 10 let to bude stejně oblíbená destinace jako Dubaj a bohužel s tim zmizí i ten klid co tam je.
Na doporučení jsme zašli na nově vybudovanou kolonádu podél pobřeží, kterou můžete vidět na fotkách. Výhled je opravdu krásný, hodně zeleně, což se v emirátech moc nevidí. Je tam pár nově vybudovaných restaurací a kafeterií.
Pokud hledáte klidnější dovolenou, tohle místo určitě doporučuji :)

Tak zase příště,

With Love Oliva 
show





Open view

2 comments: